Klubový výlet 24.-25.9.2021 Chalupa Jelenka Hamry

Podzimní výlet našeho klubu proběhl v nádherném prostředí obce Hamry kousek pod šumavským Špičákem. Tentokrát  pořádal Petr Vachta a na bratrově chalupě Jelenka se s manželkou Simonkou ujali svého úkolu nadmíru zdárně a chtěl bych jim tímto moc moc poděkovat. Situaci měli těžší o to, že v chalupě není restaurace a museli naší bandu napojit a nakrmit. Zhostili se svého úkolu fantasticky.

V pátek odpoledne jsme se začali sjíždět na chalupu a některým dalo dost práce dorazit na místo, protože chalupa byla dokonale ukrytá na úplné samotě v lese. Dorazil nás omezený počet, protože spousta lidí se omluvilo, ale dnes již mohu říci jejich chyba, protože akce se opravdu vydařila. Po tradičním večerním posezení jsme ráno vyrazili na naplánovanou trasu v počtu sedmi „čistokrevných rudých ořů“ a šesti ostatních motocyklů. Kolona vyrazila směr lyžařské středisko Špičák a všichni byli připraveni na prudké stoupání se serpentinami, které nás čekalo. Asi po pěti km jsme měli domluvenou prohlídku funkční přečerpávací elektrárny pod Černým jezerem, kterou nám domluvil můj kamarád Jirka Brabec z Klatov a všem se prohlídka plně funkční elektrárny z roku 1928 moc líbila. Bohužel na elektrárně nám zkolaboval jeden ocelový Indoš Pavla Zeleného, který zřejmě doplatil na předchozí nekvalitní opravu zapalování. Když jsme vyšplhali na Špičák, tak jsme vyrazili směr Železná Ruda, Strážov, Janovice( kde jsme navštívili buzerák místních bývalých kasáren, kde někteří z nás strávili základní vojenskou službu. Pak jsme vyrazili na krásné náměstí v Klatovech. Po příjezdu jsme provedli společné foto a byl dán rozchod – návštěva katakomb, Černé věže, kávička, zmrzlinka. Z náměstí jsme se přesunuli do nádherného Country Saloonu v obci Beňovy, kde jsme pozřeli výborný obídek. Po strávení obídku jsme se bočními silničkami sunuli přes Bezděkov, Janovice, Veselí, Úborsko a Nýrsko zpět na Jelenku v Hamrech. Na jelenku jsme dorazili všichni bez problémů akorát jediný Princokrotitel Tomáš Procházka s prasklým rámem a výfukem v batohu dorazil o něco později, ale dorazil, což bylo super.

K této akci přispělo i nádherné počasí, které nás provázelo celou trasu.

Takže ještě jednou rodino Vachtů děkujeme. Nyní nás čeká 28.12.2021 Poradní oheň a na jaře další klubová projížďka, které se ujme Tomáš Procházka v krásném prostředí Berounky.

Ostře seřízlým orlím brkem sepsal  Náča

HOWGH