Klubový výlet 20.-21.5.2022 Lhota u Kladna

Tentokráte nás na jarní klubový výlet pozval, do krásného penzionu „U stromu“ ve Lhotě u Kladna, Tomáš Procházka, který jako jediný člen klubu statečně krotí jednoválcového Indian Prince, zděděného po svém tchánovi a přes počáteční problémy ho vypiplal do plně funkčního stavu. Po pátečním příjezdu většiny krotitelů rudých strojů jsme byli seznámeni s trasou, obdarováni upomínkovým předmětem a poté již probíhala volná zábava s večeří a konzumací alko i nealko nápojů. Poseděli jsme do pozdních nočních hodin, vše prodiskutovali a bylo to moc fajn.

Ráno po snídani jsme připravily své stroje na cca sto kilometrovou jízdu, vzkřísili některé členy, kteří to s večerní konzumací lehce přehnali a v půl desáté vyrazili na trasu. Jako zaváděcí vozidlo jsme měli stylový americký policejní vůz LAPD z padesátých let, který svou mohutností rozrážel všechny protijedoucí vozidla, takže pro nás byla jízda za ním hračkou. Ze Lhoty jsme se vydali do muzea amerických automobilů JK Clasics, kde proběhla přestávka spojená s prohlídkou krásné americké techniky z padesátých let a kde si náš zaváděcí vůz připadal jak mezi svými. Mě ale osobně první etapu kazilo trápení s mým Scoutíkem, který si postavil hlavu a trucoval. Po asi pěti kilometrech jsem zjistil, že se mě vytočil šroubek z plováku a plovák v plovákové komoře přestal plnit svoji funkci!! V obci Tuchlovice jsem proto zastavil, rozebral plovákovou komoru a za pomoci svých kamarádů Romana a Dušana závadu odstranil. Za deset minut byla závada odstraněna a Scoutík makal jako hodinky. Naši výpravu jsme dorazili v muzeu a pak už jsme pokračovali všichni pohromadě. Po prohlídce muzea jsme vyrazili na oběd do Hotelu Roztoky . Po obědě jsme nádhernými silničkami křižovali sem a tam údolí krásné Berounky, takže jsme nasbírali i nějaké výškové metry a bez větších potíží ( Až na jednu JAWU, kde byla podceněna příprava a bateriové zapalování zkrátka s vybitou baterií nefunguje!! Takže poučení pro Michala = pro příště  méně keců a více se věnovat socialistické technice 🙂 ).

Po příjezdu jsme naložily své stroje a vyrazili k domovům.

Nakonec vyjížďku absolvovalo 19 historických motocyklů, z čehož bylo 14 plnokrevných rudých strojů což

je super a červený hadík na silnici byl nepřehlédnutelný.

Projížďka, trasa, organizace a vše ostatní bylo perfektní, takže Tome ještě jednou všichni moc děkujeme a na podzim se sejdeme v okolí Písku, když projížďku pořádá Míra Žižka prodejce moderních motocyklů Indian z Písku.

Ještě bych nakonec chtěl všechny pozvat 11. června do Českých Budějovic, kde se koná celosvětový sjezd moderních motocyklů Indian a náš klub byl přizván právě Mírou Žižkou (který tuto megaakci pořádá), aby vystavil své krásné rudé historické stroje pro připomenutí bohaté historie této značky.

Seřízlým orlím brkem sepsal Náča.