Klubový výlet Úbislav pod Javorníkem 26.-27. května 2023

Po vystřídání všech členů klubu v pořádání našich klubových výletů se pořádání této naší osvědčené akce vrátilo zpět na začátek a tím pádem pořádání spočinulo na mých bedrech. Rád se tohoto úkolu zhostím, navíc symbolicky náš klub slaví deset let od svého založení a tím pádem se chci vytáhnout a uspořádat akci na kterou bude většina účastníků hodně dlouho vzpomínat. Základnu jsem zvolil na „Rekreačním zařízení ČEVAK “ v malé šumavské vísce Úbislav pod Javorníkem, kde jsme se již před pár lety sešli a moc se nám tam líbilo. Hlavní důraz jsem kladl na trasu vyjížďky, kterou povedu krásnými lesními šumavskými cestičkami, budeme se vyhýbat hlavním silnicím a doufám, že si to všichni užijí. Trasa bude dlouhá cca 120 km.

V pátek se sejdeme na Úbislavi, budeme grilovat, diskutovat, probereme organizaci vyjížďky, budou předány mapy a upomínkové předměty – mimochodem je mám již hotové a tentokrát se nebude jednat o umělecký předmět, ale sto let starý artefakt s motoristickou tématikou. Ráno vyrazíme  po trase Úbislav, Vacov(tankování), Čkyně, Zálezly (po dohodě můžeme navštívit mojí renovační dílnu), Kovanín, Budilov, Bošice, Smrčná, Boubská, Vimperk, Klášterecký viadukt ( nádherný vlakový několikaobloukový viadukt se stometrovou terénní vložkou po lesní cestě, slabší povahy mohou absolvovat pěšky 🙂 ) , Vimperk, Buk, Včelná-pila, přes Boubín na Kubovu huť, Horní Vltavice, Františkov ( zde se nabaštíme v krásné typické šumavské restauraci Panský dům), Kvilda, Pucherský mlýn, Stachy ( po dohodě možná návštěva Hasičského muzea), Javorník a zpět do Úbislavi.

Doufám že se výlet povede,  všichni budou spokojeni, budou odjíždět s dobrým pocitem a již se budou těšit na září, kdy bude pořádat Ládís Holínků v okolí jihočeských Nových Hradů a Třeboně.

HOWGH.

Seřízlým orlím brkem sepsal Náča Zdeněk